Geslaagde Kookworkshop voor Mantelzorgers 4 november

Kookworkshop Mantelzorgers
In het kader van de Dag van de Mantelzorg werd er in De Leihof gekookt. Onder deskundige begeleiding van kok Pieter van restaurant “Gabriël” werden echte Grünninger gerechten gemaakt: mostersoep, povverd, krentjebij en arretjeskeek. Vijfentwintig mantelzorgers van Hoogkerk en omgeving deden mee aan deze gezellige en smaakvolle activiteit.
Foto aanklikken voor vergroting

Cursus Moluks-Indisch koken Dorpshuis Hoogkerk 1 september

rsz moluks indisch koken 22 april 2013-002
Wees er snel bij. Moluks-Indisch koken gaat weer van start op maandag 1 september a.s. De familie van Room begeleidt de cursisten  in de keuken van Het Dorpshuis Hoogkerk aan de Zuiderweg 70-4. De cursus Moluks-Indisch koken is 10x op maandag van 17.30 - 20.15 uur en de start is op 1 september a.s. De groep bestaat uit maximaal 8  personen. Na afloop van de kookles gezellig samen eten en opruimen.
Aanmelding via de familie van Room: 050-8795032 of 0649136392 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten € 100, - voor 10x.
Foto aanklikken voor vergroting

Bericht uit de Verkeerscommissie van de VWH

rsz verkeersbord polmanstraatBebording Polmanstraat: De verkeerscommissie heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om op de Polmanstraat een meer duidelijke bebording aan te brengen voor aanduiding van de juiste rijrichting Namelijk bij de Zuiderweg een aanduiding éénrichtingsweg en in combinatie hiermee op de hoek met de Elmersmastraat het verkeersbord gesloten rijrichting, met uitzondering voor fietsers.
Verkeersbord RVV C03
Verkeersbord RVV C02
 
Reden: 
In de Polmanstraat geldt één rijrichting vanaf de Zuiderweg maar dit is niet aangegeven bij de Zuiderweg. Pas voorbij de Polmanheem is een bord geplaatst met inrijverbod vanaf de hoek Elmersmastraat. Gevolg is dat bezoekers van de Polmanheem, dus vanaf de Zuiderweg, daarna soms direct terug over de Polmanstraat, dus tegen de rijrichting in, meteen weer de Zuiderweg willen oprijden. Zij komen dan geen verkeersbord tegen die hen de juiste richting aanwijst.  Bovendien is dit onveilig. Door de bocht in de Zuiderweg bij de Halmstraat en door de spoorwegovergang is vanuit de Polmanstraat weinig zicht op het aankomend verkeer over de Zuiderweg.

Lees meer...

Expositie Marjan Venema in kunstetalage de Leihof

Kunstetalage Marjan VenemaVanaf 1 juli is in de kunstetalage van de VWH-Kunstcommissie onder de Leihof is nu een nieuwe expositie met olieschilderijen door Marjan Venema, geboren en getogen in Hoogkerk. Ruim 10 jaar geleden is zij begonnen met schilderen in oliepastel, dit werd een serieuze hobby. Ze werkt bij de gemeente in de administratie, om haar hobby goed te kunnen uitvoeren heeft enkele uren ingeleverd van haar werk. Ze heeft oliepastel uitgekozen als materiaal. Dit materiaal spreekt haar aan vanwege de mogelijkheden met kleur.
Handen en gezichten zijn eigenlijk de moeilijkste onderwerpen. Marjan heeft daarom meteen zich hierin gespecialiseerd.
 

Lees meer...

Summer Kick Off 26 juni

Summer Kick off 26 juniBijna 70 kinderen hebben meegedaan aan de Summer Kick Off op donderdagmiddag 26 juni, die door het jeugdteam Hoogkerk was georganiseerd in en rond de Vensterschool. Buiten was er de kruiptunnel, de sponsbroek, met 2 personen tegelijk op ski’s lopen, Binnen een disco met blacklight, verder tafeltennis. De hele middag was konden de kinderen zelf fruitsticks maken en opeten.
Meer informatie over kinderactiviteiten is te krijgen bij Theresa Nanninga, Coördinator Kinderwerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-49493793.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden