TimmerdorpVan 12 tot en met 15 augustus gaat er in Groningen voor de eerste keer een heus Timmerdorp komen. Op het Suikerunie terrein kunnen in de laatste week van de zomervakantie 250 kinderen komen timmeren, zagen en bouwen. Met elkaar bouwen ze in vier dagen een tijdelijk dorp van hout en spijkers. De week wordt feestelijk afgesloten met een ‘dorpsfeest’ op de laatste dag. Het Timmerdorp wordt georganiseerd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

 Om toegang te krijgen moet een bouwkaart bemachtigd worden. Deze kost €25,- en kan via de website van het Timmerdorp besteld worden www.timmerdorpgroningen.nl . Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt en op is op!
 
De organisatie heeft zich ten doel gesteld om jongeren meer buiten te laten spelen, beter samen te laten werken, te leren hoe ze moeten bouwen, en vertrouwen te geven in het eigen kunnen. Samen buiten een hut bouwen is de perfecte manier om interesse aan te boren voor techniek. Maar nog belangrijker: om onmisbare competenties en vaardigheden te ontwikkelen, zoals doorzettingsvermogen, samenwerking, creativiteit en bouwtechnisch inzicht.
Foto aanklikken voor vergroting
Hout en handen gezocht
Om het Timmerdorp mogelijk te maken zoekt de organisatie op dit moment nog naar hout en handen. Wie een partij balken, planken, platen of pallets over heeft, kan contact opnemen met de organisatie. Vrijwilligers die een of meerdere dagen willen meehelpen om kinderen een geweldige week te geven, kunnen zich via de website aanmelden of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Jaarlijks evenement
De organisatie wil het Timmerdorp Groningen laten uitgroeien tot een laagdrempelig toegankelijk, jaarlijks terugkerend evenement voor jongeren van 7 tot 12 jaar. Jongeren kunnen een week lang zelf aan de slag in de buitenlucht. Ze ontmoeten elkaar en leren meer over timmeren, bouwen, constructie en hun eigen kunnen. Samenwerken, vakmanschap, techniek en creativiteit komen samen en zorgen voor een onvergetelijke herinnering.
 
Meer info
dinsdag 12 - vrijdag 15 augustus
Suikerfabriek (van Heemskerckstraat 101)
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden