Vensterschool.png
In de Vensterschool Selwerd Paddepoel Tuinwijk aan de Eikenlaan het project wij(k)werken gestart. Wij(k)werken is voor alle bewoners in Selwerd Paddepoel en Tuinwijk maar is speciaal bedoeld voor wijkbewoners die geen werk op de reguliere arbeidsmarkt verrichten, zoals werkzoekenden, WA-jongers, mensen met psychiatrische, lichamelijke of verstandelijke beperking maar zeker ook voor vrijwillige buurtbewoners die een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid in de wijk.
Wij(k)werken is een initiatief van Lentis, NOVO, Iederz, en Werkpro.
Informatie: Wij(k)werken SPT, 06-10874361, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heropening Parrelcaf├ę Wijkwerken Selwerd Paddepoel Tuinwijk

Vlnr de vrijwiilligers Monique de Wijs Samantha Waalwijk Felix Narain Abdullah MukayamOp 11 februari was de heropening van de horecagelegenheid bij zwembad de Parrel. Zwemmers, ouders en kinderen kunnen weer een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij bestellen tegen schappelijke prijzen. Net als bij het Venstercafé in de Vensterschool is weer een horeca-voorziening overdag tot leven gebracht. Die ochtend was al het eerste kinderfeestje. De exploitatie is nu mogelijk door vrijwilligers uit de omringende wijken. In het kader van het wijkgericht werken hebben Werkpro en NOVO een samenwerking opgezet om te zorgen dat de horeca overdag bemenst is in het zwembad. Deze organisaties zijn actief in de dagbesteding en activering, daarbij sluiten ze zich zoveel mogelijk aan bij initiatieven in de wijken voor verbetering van de leefbaarheid en de voorzieningen.
De wijkwethouder Paul de Rook was op het laatste moment verhinderd vanwege een persconferentie over de gaswinningproblematiek. De vier vrijwilligers verrichtten in zijn plaats de openingshandeling: het aansnijden van de speciale WijkWerkentaart om die te verdelen onder de aanwezigen.
De vrijwilligers zijn (op de foto vlnr): Monique de Wijs, Samantha Waalwijk, Felix Narain, Abdullah Mukayam.
Openingstijden: werkdagen 14.00 t/m 17.30 uur. Er is ook gelegenheid voor andere activiteiten zoals kinderfeestjes.