Agenda

Nieuws van Samen Verder, taal-en cultuurproject in bibliotheek Selwerd 2

Project Samen Verder 2 Project Samen Verder 1

Het Noorderpoortcollege organiseert het project Samen Verder. Elke vrijdagochtend in de Vensterschool, in de bibliotheek, oefenen Nederlandse vrouwen en allochtone vrouwen het spreken.van 9.00-11.00 uur.
Op dinsdagmorgen is er lees-en schrijfles voor allochtone vrouwen van 9.00 uur tot 11.00 uur, ook in de bibliotheek.
Contact: Anneke Brandsen, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  T. 06-30182886

Bijenhotel,voorproefje Luisterwijk,Rommelmarkt in mei in buurtcentrum TuinPad

  • Mathilde van WijnenBeste SevindikVoorproefje Luisterwijkconcerten (26 juni) op zondagmiddag 22 mei 14.00 uur: twee violistes die graag éérder hun muziek ten gehore willen brengen, Beste Sevindik is een Turkse violiste studerende aan conservatorium zij zal een solo vioolstuk spelen. Net als Mathilde van Wijnen, bewoonster van één van de conservatoriumwoningen in de Concordiastraat, die ook een solostuk ten gehore gaat brengen. Beide dames repeteren daarmee voor hun examen uitvoering.Programma: I. J.S. Bach - Partita No 2'. V. Chaconne, II. E. Ysaÿe - Sonata No 4, I. Allemande (Lento Maestoso), II. Sarabande (Quasi lento). III. Finale (Presto ma non troppo).
    Het totaal duurt ruim een half uur, na afloop kunt u nog even blijven voor een kopje koffie of thee (tegen kostende prijs; het optreden wordt u gratis aangeboden).
  • Bijenhotel woensdag 25 mei 15.00 uur. Feestelijke opening Bijenhotel voor alle kinderen, ouders/verzorgers en belangstellende buurtgenoten, bij buurtcentrum TuinPad. De kinderen van de woensdagmiddagclub zijn onder leiding van Jan Reemeijer en Evelien Bernabela hard aan de slag met het maken van een bijenhotel. Pier Nijenhuis maakt de ombouw Ook wordt er op 30 april al een ‘’schaduwbeestjespad’’ aangelegd in de buurt van het buurtcentrum.
  • Rommelmarkt 21 mei: Over een paar weken is er weer een leuke rommelmarkt rondom Buurtcentrum TuinPad. Ook zullen er weer plantjes te koop zijn van Eldorado. Die kunnen gelijk de tuin in want het is dan al IJsheiligen geweest (11 t/m 14 mei). Voor de kinderen is er een springkussen en voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Houdt u de brievenbus in de gaten, want er komt nog een flyer aan van de Lentemarkt met daarop uitgebreide informatie over deze dag. Laten we hopen dat het net zulk mooi weer wordt als vorig jaar! U komt toch zeker ook?