Mozaïekproject viaduct

Viaduct_Moesstraat_1
Vanaf  Blog 11 in oktober  komt  nu maandelijks een nieuwe  blog. Tenzij zich tussentijds iets vermeldenwaardigs voordoet.

Klik op de foto's, druk eerst F11, sluit met Esc

Foto's over de opening op 18 mei: Klik hier of op de Diaserie
Foto's over het aanbrengen van de Mozaïekwand: Klik hier of op de Diaserie
.

Tuinwijk in teken van Community Art. Interview Jacqueline Smid

Mozaiekproject_fiets_viadukt_Moesstraat‘Kijk pap, dat vind ik nou mooi!', roept het kind tegen haar vader terwijl ze op het tunneltje van de Moesstraat af fietsen. Ze wijst daarbij op het fraaie mozaïek dat sinds een aantal weken de noordzijde van het tunneltje siert. Het bestaat uit een vrolijk stemmende, bonte schakering van bloemen en dieren. ‘Voor zulke reacties doe je het', glimlacht Jacqueline Smid die het initiatief nam tot deze vorm van Community Art.

Lees meer...

Weblog 19 Mozaïekproject Tuinwijk

Officiele_opening_Mozaiekwand_fietsviaduct_Moesstraat_18_mei_2011-10___1600Het is nu alweer ruim 2 weken geleden dat het mozaïek op het viaduct feestelijk geopend is. Het was een mooie opening, mooi weer en enthousiaste mensen.Zoals ik dat ook tijdens de opening heb gezegd, ik wil iedereen heel erg bedanken voor de gezelligheid, de inzet, het enthousiasme, de verhalen. En met iedereen bedoel ik:

Lees meer...

Opening mozaïekwand fietsviaduct Moesstraat

Officiele_opening_Mozaiekwand_fietsviaduct_Moesstraat_18_mei_2011-18_4
Officiele_opening_Mozaiekwand_fietsviaduct_Moesstraat_18_mei_2011-18_3
Officiele_opening_Mozaiekwand_fietsviaduct_Moesstraat_18_mei_2011-18
Op 18 mei verrichtte Leo Bosdijk, directeur van de dienst OCSW de officiële opening van de Mozaïekwand op het fietsviaduct in de Moesstraat. Voor hem was dit de eerste opening in zijn werkzame bestaan. Wethouder Ton Schroor was verhinderd. Hier werd ook de aandacht gevraagd voor de wijkmanifestatie die binnenkort van start gaat.

Lees meer...

Weblog 18 Mozaïekproject Tuinwijk, Het mozaïek is geplaatst!!

Verplaatsing_Billboard_voor_beter_gezichtsveld Verlijming_re_viaduct_26-4-11 Verlijming_re_viaduct_26-4-11_11 Verlijming_re_viaduct_26-4-11_10
Na sinds augustus hard gewerkt te hebben met ruim 120 wijkbewoners, zowel uit Tuinwijk als uit andere wijken is het mozaiek vorige week dinsdag en woensdag bevestigd op het viaduct. En wat is het prachtig geworden. Dinsdag hebben Diet, Ellen, Gerhard, Nicole, Trinet, Greetje en Suze de hele dag hard gewerkt op de puntjes op de i te zetten. Ik wil hun daar heel erg voor bedanken. Het weekend voorafgaande aan de plaatsing bleek toch nog dat er een stuk mozaiek extra gemaakt moest worden en Katharina heeft ruim een dag heel hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Zonder haar hadden we op dinsdag op die steile helling nog veel mozaiekstukjes moeten bijplakken. Ze is echt een kanjer!!

Lees meer...

Blog 17 Mozaiek Fietsviaduct

B4_Bij_MaaikeHoera!!! Afgelopen vrijdag zijn de laatste stukjes in het mozaïek geplaatst. Alles is nu dus gelegd. Diet, Trinet, Thialda, Jos, Maaike, Anna, Jeroen (jaaaaa, een man), Marion, Willemien, Greetje, Margriet, Katharina en Jacqueline zijn de laatste weken meerdere malen weken geweest om het mozaïek op tijd af te krijgen. En daar ben ik hen allemaal heel dankbaar voor. De komende 2 weken worden gebruikt om alles in elkaar te zetten en waar nodig te corrigeren. Vervolgens wordt alles weer in stukken geknipt (!) zodat de tegelzetter het mozaïek kan gaan bevestigen op het viaduct.

Lees meer...