Oversteek Eikenlaan
De voorrang voor fietsers op de Slimme Fietsroute op de Eikenlaan wordt volgens plan in november geëvalueerd. Dat is de uitkomst van het actualiteitendebat in de raad op woensdag 4 oktober over de verkeerssituatie op onder meer de Eikenlaan. Het actualiteitendebat was aangevraagd door Wim Koks (SP) en de fractievoorzitters Marjet Woldhuis (100% Groningen) en Gerjan Kelder (Partij voor de Dieren). De raad heeft eerder besloten dat de fietsers op de Slimme Fietsroute vanuit de binnenstad naar Zernike op de Eikenlaan voorrang krijgen op de auto’s. Die situatie bestaat daar ongeveer een maand. De gemeente zou de situatie na twee maanden evalueren.
Vertraging
Maar een maand verder vinden SP, 100% Groningen en Partij van de Dieren de situatie op de Eikenlaan te gevaarlijk. Zij willen nu maatregelen. “Het is een strijd tussen fietsers en auto’s”, aldus Koks. “Ik wil voorkomen dat er een dodelijk ongeluk gebeurt”, zei Woldhuis. En Kelder vroeg zich af of Groningen niet een klein beetje is doorgeschoten met het voorrang geven aan fietsers.
De drie partijen halen een brief van het OV-cliëntenplatform aan. Dat constateert dat bussen door vertraging aansluitingen niet halen. En dat onvrede van passagiers bij de buschauffeurs terechtkomt.
Binnenring
Maar wethouder Paul de Rook (D66) en de meerderheid van de gemeenteraad willen volgens plan de evaluatie van fietsers in de voorrang afwachten. Die is gepland voor november. “Dit debat is te vroeg”, aldus Max Blom (VVD). “Achttienduizend fietsers zijn erop voorruit gegaan”, vindt fractievoorzitter Benni Leemhuis van GroenLinks. “We willen twee maanden afwachten.” Ook partijen als CDA en ChristenUnie die eerder tegen voorrang voor fietsers stemden, willen de evaluatie volgens plan afwachten. “Wij waren tegen”, zei Herman Pieter Ubbens (CDA). “Maar nu het er is, willen we het goed kunnen beoordelen.” Volgens Sebastiaan Ruddijs van de PvdA moet er iets met het autoverkeer op de Eikenlaan gebeuren. “De Eikenlaan wordt als binnenring gebruikt.”
Wennen
Volgens wethouder De Rook is het ook een kwestie van wennen. “Wij verwachten dat er na twee maanden sprake is van een structurele situatie.” Hij herinnerde eraan dat er ook al voor de verandering van voorrang werd geklaagd over de verkeersveiligheid op de Eikenlaan. Dagelijks passeren er 18.000 fietsers en 12.000 auto’s. “Er zijn weinig plekken in de wereld waar dit gebeurt.” De gemeente is dagelijks met de verkeersveiligheid bezig, benadrukte De Rook. De gemeente gaat na twee maanden evalueren. Als na de evaluatie de voorrangsituatie zo blijft, volgen er nog wel aanvullende maatregelen.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden