Tuinwijk in het Zonnetje rszDag buurtgenoten, Een hele tijd geleden zijn Steven Hoekstra, Margreet Noordhoff en ikzelf gestart met Tuinwijk in het Zonnetje. In dit project hebben we ons ingezet om de Tuinwijk te verduurzamen, en hebben we met name ingezet op zonne-energie. Sinds enige tijd werken we samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis om huishoudens te helpen bij energiebesparing. Er zijn ook weer nieuwe buurtgenoten aangehaakt. Met buurkracht kun je je makkelijk organiseren om energie te besparen in je wijk. Ook meedoen? Je kunt je vrij gemakkelijk aanmelden op www.buurkracht.nl/tuinwijk  
Leuk is dat je eenmaal ingelogd je 'slimme meter' kunt koppelen en zo je eigen energieverbruik kunt vergelijken met het gemiddelde van de buurt (anoniem). Op de site kunnen we tips met elkaar delen, en wij willen ook graag kleine activiteiten of bijeenkomsten organiseren om weer wat te doen samen. Ook kan de site op basis van jouw woningtype een persoonlijk advies samenstellen van bespaarmaatregelen. Lees hier meer.  
Leuk voor de buurt, en ook goed voor de wereld!
We zijn van plan binnenkort te inventariseren waar het meeste interesse voor is en daar dan een informatieavond voor te organiseren. Dit kan uiteenlopen van (weer) een gezamenlijke zonnepanelen actie, isolatiemaatregelen of andere acties om elkaar te helpen bij het besparen van energie, en het verduurzamen van de Tuinwijk. Op de buurkracht website kun je je voorkeur aangeven. Samen op naar een energieneutrale wijk!
Kortom: schrijf je in op www.buurkracht.nl/tuinwijk  zodat je op de hoogte blijft. Hou ook de Tuinfluiter/wijkwebsite in de gaten voor nieuws en artikelen. En hopelijk tot binnenkort op een bijeenkomst!
 
Hartelijke groeten van ons allemaal, Liesbeth, Jelte, Pier, Steven en Jan Willem
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden