Verlaten parapus 1 Verlaten parapus 2
Verlate paraplu’s lijken op de oude trappen van het Noorderstation te buitelen of hangen er voor de ramen als in een filmstill. Een theatraal beeld waarin de achteloosheid zorgvuldig is gecomponeerd . De heel verschillende paraplu’s vormen een harmonisch geheel. Naast de traditionele zwarte schermen zijn er paraplu’s in alle kleuren van de regenboog en schutkleuren. Ze zijn effen, gestreept of overladen met polkastippen, hebben tijger- of bloemprints en andere dessins,  zijn transparant  en ook dragers van tekst en muziek.Of de schermen nu groot of klein zijn, van pure zijde, katoen, synthetische stoffen of plastic, met sobere strakke vormgeving of versierd met kant, ruches en gelobde randen, de paraplu’s zijn stuk voor stuk verlaat en niet op tijd bij de personen bij wie ze dienst deden.
Paraplu’s
De Paraplu, Parapluie, Plu ofwel het Regenscherm voor het dagelijks gebruik, op reis en onderweg, waaronder de beroemde Robinson (naar de romanfiguur van Robinson Crusoe van Daniel Defoe) of de Chamberlain (naar de Britse premier Arthur Neville Chamberlain), en ook de herdersparaplu (zeer groot en met een houten frame), de vissersparaplu (die als een tent neergezet wordt), de hockeyparaplu (voor het bijpassende wagentje), en nog de rollatorparaplu en zelfs een hoofdparaplu (een modegril voor op het hoofd).

Tot en met 31 maart 2017 dag en nacht te zien: Station Groningen Noord, Kunstruimte Zuidoost (onder spoor 1) www.skpn.nl
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden