Stichting_Kelderwerk(Bron: Webpagina PvdA Groningen) Naar aanleiding van het gedwongen vertrek van Bewegingscentrum “Kelderwerk” per 31 augustus as. uit de voormalige RABO-toren aan de Pleiadenlaan heeft de PvdA-raadsfractie gereageerd. De PvdA vraagt of het College van Burgemeester en Wethouders meehelpt met de zoektocht naar geschikte en betaalbare huisvesting, zodat de activiteiten kunnen doorgaan. Kelderwerk is immers een uniek project en heeft zijn bestaansrecht zonder meer bewezen. ’Het verdwijnen van Kelderwerk zou erg jammer zijn, vindt PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra. Kelderwerk heeft namelijk een belangrijke maatschappelijke functie, doordat zij samenwerkt met Lentis (GGZ), COA en andere instellingen. Ook gedetineerden en jongeren uit Het Poortje kunnen er terecht. ‘Het is meer dan een fitnesscentrum. Het geeft mensen die het moeilijk hebben weer perspectief en dat is precies waar wij als PvdA voor staan'.
Overigens komen ook bewoners zonder contacten met justitie of hulpverlening sporten bij Kelderwerk, onder meer uit de Tuinwijk.
Vragen SP-fractie. De SP had in juni ook al vragen gesteld over Kelderwerk, het College heeft toen beloofd zich in te spannen voor een nieuw onderkomen: Klik hier
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden